Ultradurva katonák

Képgaléria! Kik végeztek valójában Oszama bin Ladennel?

Az Egyesült Államok első számú ellenségének likvidálása rengeteg indulatot gerjesztett széles-e világon. De kevés szó esik arról kik voltak azok a fiatal férfiak, akik végrehajtották az akciót.

Nézze meg a bámulatos képeket! >>> képgaléria

2011.05.15 15:15Konrád - ma.hu

Nos, a US NAVY SEAL a haditengerészet különleges alakulata. Már az elnevezésük is sokat elárul róluk, ugyanis a SEa Air Land (tenger levegő föld), jól mutatja, mire lettek kiképezve. Gyakorlatilag bármilyen harci feladatot képesek végrehajtani. A "fókák" jogelődje a második világháborúban tevékenykedő Underwater Demolition Team, azaz a Vízalatti Romboló Csapatok, akik elsősorban a tengelyhatalmak által telepített aknák megsemmisítésével foglalatoskodtak az esetleges partraszállási akciók előtt.

KATT a képre!

Mai formájukban a vietnami háború idején tettek szert hírnevükre, mint olyan katonák, akik gyakorlatilag bármilyen körülmények között képesek végrehajtani a rájuk bízott feladatot - még akkor is, ha azt lovagiasabb erkölcsökkel megáldott harcostársaik gyomra már nem venné be. Ha kellett, akár az ellenségtől is eltanulták a piszkos trükköket, de a túlélési technikáik egy részét is az észak-vietnami erőktől lesték el.

A CIA hamar rájött, hogy kényes akciók végrehajtása közben ezek a fiatalemberek remek segítséget tudnak nyújtani. A csúfos kudarccal végződött távol-keleti kaland után is megmaradt a jó kapcsolat a haditengerészet gyöngyszemei és a Cég között.

Azóta gyakorlatilag mindenhol megfordultak, ahol az USA komolyabb erőfeszítést tett a demokrácia terjesztésében.

Ami a kiképzésüket illeti, talán az egyik legkeményebb a világon, hiszen minden létező helyzetre fel kell készülniük. Jelentkezőket csak a haditengerészetből, illetve az utóbbi időben a parti őrségtől fogadnak el. Mind a kiképzésről, mind a későbbi tevékenységükről sokat elárul mottójuk: "Az egyetlen könnyű nap a tegnapi volt."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.