Az üres falat bámulták a taktikai szobában?

Elképesztő videó! Oszama menekült, rögzítették a sisakkamerák

Folyamatosan újabb információk látnak napvilágot Oszama bin Laden megölése kapcsán, a legfrissebb, hogy mind a 25 Navy SEAL, aki részt vett az akcióban, sisakkamerával rögzítette az eseményeket.

2011.05.15 09:00Konrád - ma.hu

A CBS News megszerzett valamennyit ezekből a felvételekből, és jelentésük szerint tűzharc egyedül a pakisztáni Abbottabad vendégházában tört ki, ahol bin Laden több lövést is sikeresen elkerült, míg végül sarokba szorították a hálószobájában.

„A fókák először a harmadik szinten látták meg bin Ladent” - jelentette a CBS. „Rálőttek, de nem találták el. Ezután visszamenekült a hálószobájába. Az első SEAL, aki belépett, megragadta a terroristavezér lányait és félrerántotta őket.”

"Bin Laden felesége a másodikként belépő katona felé rohant, vagy esetleg maga Oszama lökte oda. A fóka szintén félrelökte, és mellkason lőtte bin Ladent. A harmadiknak érkező harcos pedig fejen lőtte."

A sisakkamerákon szintén látszik, hogy a csapat tagjai összeszedik, és zsákba teszik az adathordozókat, valamint kézzel írott jegyzeteket.

Sajnos, azonban a kamerák nem tudtak folyamatos élő közvetítést nyújtani a 40 perces akcióról. A CIA igazgatója, Leon Pannetta elmondta a PBS-nek csütörtökön, hogy technikai problémák léptek fel: "Miután a csapat behatolt az objektumba, volt egy 20-25 perces időszak, amikor nem tudtuk pontosan mi is történik odabent."

Fotó: PETER SOUZA

Ezután a vallomás után egészen más fényben látható a közismert kép, ami Obama elnökről és tanácsadóiról készült miközben az eseményeket figyelik. A londoni Telegraph szerint: "a Fehér Ház által közzétett fénykép azt mutatja, hogy Barack Obama elnök és segítői figyelik a történéseket. Azonban úgy tűnik, nekik sem volt túl sok információjuk, hogyan halad a művelet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.