Csak Egyiptomot és a Tunéziát említette

Bin Laden egy ki nem adott üzenetében üdvözölte az "arab tavaszt"

A CNN amerikai hivatalos forrásra hivatkozva jelentette: Oszama bin Laden egy ki nem adott, április végi - vagyis nem sokkal a halála előtt elkészített - hangüzenetében üdvözölte az "arab tavaszt", de Egyiptomon és Tunézián kívül a többi országot meg sem említette.

2011.05.14 08:59MTI


   
Az üzenetben, amely a terroristavezér rejtekhelyéről elhozott adathordozókról került elő, bin Laden üdvözölte az egyiptomi és a tunéziai változásokat, ugyanakkor nem tett említést a líbiai, a jemeni, a szíriai és más felkelésekről. A CNN informátora szerint "rejtély" hogy bin Laden miért csak hónapokkal az arab felkelések kitörése után akarta meglovagolni a forradalmi hullámot és miért nem szólt az összes érintett arab országról, amikor például köztudott, kifejezetten gyűlölte Moammer Kadhafi líbiai vezetőt.
   
Az is furcsa, hogy a terroristavezér nem kísérelte meg harcra lelkesíteni az Iszlám Magreb al-Kaidája (AQMI) néven működő száheli terrorista szövetséget sem.
   
Az amerikai hivatalos álláspont szerint az arab felkelések kifogták a szelet az olyan, az al-Kaidához hasonló szélsőséges szervezetek vitorlájából, amelyek azt állították, hogy változásokat elérni kizárólag erőszakkal lehet.
   
A CNN-nek nyilatkozó illetékes megerősítette az ABC News azon értesülését, miszerint a feljegyzései szerint bin Laden el akarta tetetni láb alól Barack Obama amerikai elnököt, és látványos Amerika elleni merényletekre szólította fel híveit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.