Középszintű al-Kaida vezetőket öltek meg

Elbakizta az USA: nem azt likvidálták, akit akartak

Az amerikaiak dróntámadással akarták megölni az al-Kaida egyik vezetőjét Jemenben.

2011.05.07 08:40MTI

Az amerikaiak dróntámadással akarták megölni az al-Kaida Arab-félszigeti szárnyának a vezetőjét, de a pilóta nélküli repülőről indított rakéta célt tévesztett - számolt be az amerikai média pénteken.

CBS News televízió és a The Wall Street Journal című újság jemeni és amerikai tisztségviselőkre hivatkozva jelentette, hogy a csütörtökön Jemenben becsapódott rakéta Anvar al-Avlaki helyett két középszintű al-Kaida vezetőt ölt meg. A támadásról már korábban is beszámolt az amerikai média, de eddig nem nevezte meg a célszemélyt.

Az Egyesült Államokban született Avlaki Amerika-ellenes támadásokra buzdítja híveit. Washingtonban nagyon veszélyesnek tartják a férfit és szervezetét, az AQAP-ot, különösen azt követően, hogy a nemzetközi terrorhálózat vezérével, Oszama bin Ladennel amerikai kommandósok végeztek Pakisztánban.

Az AQAP-nak mintegy 300 fegyverese van Jemenben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.