Egyelőre nem érték fenyegetések az országot

Franciaország az al-Kaida kettesszámú célpontja az Egyesült Államok után

A francia titkosszolgálatok vezetője a Le Monde című francia napilap péntek délután megjelent számának adott interjúban azt mondta: Franciaország az al-Kaida kettes számú célpontja az Egyesült Államok után, de a terrorszervezet vezetője, Oszama bin Laden megölése óta nem érték Párizst külön fenyegetések.

2011.05.06 15:57MTI

Bernard Squarcini, akivel pénteken a Libération című napilap is közölt beszélgetést, arra hívta fel a figyelmet, hogy a francia érdekeket, amelyeket eddig külföldön támadtak, belföldön is érheti merénylet.
   
"A fő veszély Franciaország számára az Iszlám Maghreb al-Kaidája (AQMI) - az al-Kaida észak-afrikai szárnya - a földrajzi közelség, a gyarmatosító múlt, és amiatt, hogy a franciaországi és az észak-afrikai emberek közti családi kapcsolatok miatt is folyamatos a jövés-menés" - fogalmazott Squarcini.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.