Politikai szabadságjogokat követelnek

Szíria: tízezrek tüntetnek a városokban

Tízezrek tüntettek pénteken Szíria nagyvárosaiban, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a hadsereg által megszállt Deraa lakosaival, és politikai szabadságjogaikat követeljék.

2011.04.29 15:40MTI

Bár a hatóságok felszólították az arab ország állampolgárait, hogy "tartózkodjanak a nem engedélyezett tüntetéseken való részvételtől", a főváros egyik peremkerületében, Dumában, Latakiában (el-Ládzikija), Bánijászban, Kamisliben és Homszban is ezrek gyűltek össze. Damaszkusz belvárosában két kisebb demonstráció kezdődött a pénteki nagyima után - közölte egy ellenzéki vezető és egy emberjogi csoport.
   
A legnagyobb ellenzéki csoport, a Muzulmán Testvériség a kormányellenes tüntetések kirobbanása óta először pénteken felszólította a szíriaiakat, hogy vonuljanak az utcákra és tiltakozzanak a "népirtást" elkövető rendszer ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.