Folytatódnak a harcok, messze még a béke

Elefántcsontpart: Ouattara erői egy szövetséges ellen fordultak

Katonai források és helyi lakosok közölték: az új elefántcsontparti elnök erői egy szövetséges ellen fordították fegyverüket, egy olyan hadúr ellen, aki segített felszabadítani Abidjant, és a demokratikusan megválasztott elnöknek elfoglalni hivatalát.

2011.04.21 08:08MTI

A nyugat-afrikai országba így egyelőre nem tér vissza a béke.
 
Abidjani lakosok elmondták, hogy helyi idő szerint szerda éjfélkor (közép-európai idő szerint 19 órakor) nehézgéppuskák ropogása hallatszott a város egyik munkásnegyedéből, Abobóból, ahol Ibrahim "IB" Coulibaly hadúr főhadiszállása van. Coulibaly kétszer is megpróbált erőszakos hatalomátvételt végrehajtani, először 1999-ben, majd 2002-ben, de kétszeri sikertelensége ellenére sem adta fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.