Elcsitult a csatazaj

Elefántcsontpart: vége a harcoknak Abidjanban

Helybeliek elmondása szerint befejeződtek a harcok hétfő reggel Abidjanban azt követően, hogy előző nap az ENSZ és a francia Licorne expedíciós erő helikopterei a hatalmához ragaszkodó Laurent Gbagbo volt elefántcsontparti elnökhöz hű csapatok nehézfegyverzetét támadták.

2011.04.11 13:48MTI

Egy helyi lakos az AFP francia hírügynökséggel közölte, hogy reggelre elcsitult a csatazaj. Nem sokkal korábban még fegyverek ropogása volt hallható, ha nem is Gbagbo rezidenciájának közvetlen közelében, de abban a negyedben, ahol az állami televízió székháza és a csendőriskola van. E két intézmény ugyancsak Gbagbo követőinek a fellegvára.
   
Az ENSZ indoklása szerint azért támadtak a nehézfegyverekre, hogy ezzel a polgári lakosságot oltalmazzák. Gbagbo katonái szombat este kezdték lőni azt az abdijani szállodát, a Golf Hotelt, amelyben a novemberi elnökválasztáson győztes és a nemzetközileg elismert elefántcsontparti államfő, Alassane Ouattara alakította ki főhadiszállását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.