Újra engedélyezték a megjelenést

Bahrein: lemondtak a legnagyobb ellenzéki lap szerkesztői

A bahreini hatóságok vasárnap este feloldották a legnagyobb ellenzéki lap kiadásának tilalmát, miután a lap megmentése érdekében lemondott annak főszerkesztője és az ő két helyettese.

2011.04.04 07:23MTI

Az al-Vaszat azért nem jelenhetett meg vasárnap sem nyomtatott, sem elektronikus formában, mert a tájékoztatásügyi minisztérium szerint "etikátlanul" tudósított az országban zajló kormányellenes tüntetésekről. Március 26-a és 28-a között, amikor a legsúlyosabbak voltak a tiltakozó megmozdulások, olyan eseményekről tudósított, amelyek "nem történtek meg", és olyan személyek rendőrök általi megveretéséről írt, akik nem is léteznek - közölték.
   
Miután a minisztérium elfogadta a szerkesztők lemondását, ismét engedélyezte a lap megjelenését.
   
Manszur al-Dzsamri főszerkesztő az amerikai hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta: azért mondott le, hogy tovább élhessen a lap, és alkalmazottainak is megmaradjon a megélhetése. "Nem akartam, hogy mások szenvedjenek amiatt, hogy boszorkányüldözés folyik ellenem" - jelentette ki.
   
A hatalmon lévő szunnita vezetés ellen kitört síita lázadás kezdete óta a bahreini katonai vezetés megszigorította a média és az internet ellenőrzését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.