Széttárja karját a Standard & Poor's

Megvonta Bahrein elsőrendű adósosztályzatát az S&P

Megvonta Bahrein hosszú lejáratú adósságainak elsőrendű befektetői osztályzatát pénteken a Standard & Poor's, arra a véleményére hivatkozva, hogy az utóbbi három hét fejleményei nyomán alapvetően romlott az ország gazdasági és politikai környezete.

2011.03.18 13:25MTI

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportjának pénteki londoni bejelentése szerint Bahrein hosszú és rövid futamidejű, helyi valutában, illetve devizában fennálló szuverén adósságának besorolásai az eddigi "A mínusz/A-2"-ről "BBB/A-3"-ra módosulnak, és az új besorolások is további leminősítést valószínűsítő, negatív kihatású megfigyelési listán maradnak.

A hosszú futamidejű adósságosztályzatot a Standard & Poor's agresszív mértékben, egyszerre két fokozattal rontotta, mivel az eddigi elsőrendű "A mínusz"-ról a köztes "BBB plusz" kihagyásával módosította ezt a besorolást "BBB"-re.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.