Mint a mesében

Bahreini király: sikerült meghiúsítani egy külföldi összeesküvést

A bahreini királyságnak sikerült meghiúsítania az Öböl menti Együttműködési Tanács (GCC) tagállamai ellen húsz-harminc éve szövődő külföldi összeesküvést - jelentette ki a szigetország államfője.

2011.03.21 07:59MTI

Hamad bin Isza al-Kalifa - aki a GCC-államok, Szaúd-Arábia, Kuvait, Katar, az Egyesült Arab Emírségek és Omán katonai illetékeseinek vasárnap esti manámai találkozója után nyilatkozott - feltehetően Iránra utalt.

Egyre növekszik a feszültség a 90 százalékban síita muzulmánok lakta iszlám köztársaság és a szintén síita többségű, de szunnita elit irányította Bahrein között. Az arab ország azzal vádolja Teheránt, hogy támogatja a bahreini kormány elleni tiltakozásokat. A napokban kiutasították Bahreinből az iráni ügyvivőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.