Az USA nem hagyja magára Mexikót

Szövetség a drogkartellek ellen

Barack Obama amerikai és Felipe Calderón mexikói elnök megállapodott abban washingtoni tárgyalásaikon, hogy a két ország az eddiginél is szorosabbra fűzi együttműködését a kábítószer-kereskedelem és az ebből fakadó erőszakcselekmények elleni fellépésben.

2011.03.04 08:10MTI

Közös csütörtök esti sajtóértekezletükön Obama dicsérte Calderónt "rendkívüli bátorságáért", amelyet a kegyetlen drogkartellek elleni küzdelmében tanúsít. Ígéretet tett arra, hogy Washington felgyorsítja azoknak a segélyeknek a folyósítását, amelyekből finanszírozzák a mexikói fegyveres erők felkészítését a kartellek elleni küzdelemre.
Elismerte mindazonáltal, hogy kormányának többet kell tennie azért, hogy az Egyesült Államokból ne áramoljon olyan sok készpénz és fegyver a kartellekhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.