A drogkartellek rendszeresen ritkítanak

Mexikóban lelőtték az amerikai bevándorlási hivatal két ügynökét

Mexikóban ismeretlen fegyveresek lelőtték az amerikai Bevándorlási és Vámhivatal (ICE) két ügynökét.

2011.02.16 06:00MTI

Az ICE két munkatársa hivatalos úton volt Mexikóban - a nagykövetség ICE attaséi hivatalában dolgoztak -, s a fővárosból az északi Monterreybe tartottak gépkocsival, amikor támadás érte őket - jelentette be a mexikóvárosi amerikai nagykövetség. A szóvivő nem közölte a lövöldözés pontos helyét, s más részletekről sem tájékoztatott.

A 2003-ban létrehozott ICE az amerikai belbiztonsági minisztérium legfontosabb nyomozati szerve, csaknem 20 ezer alkalmazottja van.

Név nélkül nyilatkozó mexikói hivatalos források az AP amerikai hírügynökséget arról tájékoztatták, hogy a támadásban az egyik amerikai ügynök meghalt, a másik pedig megsebesült.

A mexikói drogkartellek fegyveresei rendszeresen támadnak a mexikói rendőrökre, de viszonylag ritkát a hasonló támadások az amerikai hatóságok képviselői ellen az országban.

Az Egyesült Államok anyagi támogatást és kiképzési segítséget is ajánlott Mexikóvárosnak a kartellek elleni küzdelemben, s az elmúlt években amerikai segítséggel több mexikói klán vezetőjét sikerült ártalmatlanná tenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.