Nehéz kör lesz?

Orbán Strassbourgba ment: az EP előtt a magyar program

Az Európai Parlament plenáris ülésén ismerteti a magyar uniós elnökség programját a kormányfő. Orbán Viktor előtte találkozik az Európai Bizottság elnökével, José Manuel Barrosóval. A miniszterelnök már kedden Strassbourgba érkezett, és tárgyalt az Európai Parlament fontosabb frakcióinak vezetőivel, valamint a magyar európai parlamenti képviselőkkel.

2011.01.19 09:56MR1- Kossuth

Orbán Viktor a programadó beszéd elhangzása után a vitában válaszol az EP-frakciók, illetve képviselők felvetéseire. A plenáris vitát követően, várhatóan dél körül a magyar kormányfő közös sajtótájékoztatót tart José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével, valamint Jerzy Buzek EP-elnökkel.

Orbán Viktor beszédét nem csupán az elnökségi program miatt kíséri nagy várakozás, hanem azért is, mert az elmúlt hetekben nagyon sok szó esett az unióban a magyar médiatörvényről, és az Európai Bizottság - amelynek szakértői tüzetesen elemzik a jogszabályt - aggályokat fogalmazott meg.

A Fideszt is magában foglaló pártcsalád, az Európai Néppárt EP-képviselői azt hangsúlyozzák, hogy a médiatörvény ügyében meg kell várni az uniós végrehajtó testület elemzésének eredményét.

Más frakciók politikusai azonban a médiatörvény visszavonására, illetve alkalmazásának felfüggesztésére szólították fel Orbán Viktort.

Az Európai Parlament szerdai plenáris ülése élőben is követhető lesz.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.