Kivégzés Ohióban

Siralomházban marad egy kivégzést túlélő ohiói halálraítélt

Továbbra is kivégzés vár Ohióban arra a halálra ítéltre, aki a modern kori történelemben egyedüliként tavaly túlélte kivégzését - döntött helyi idő szerint csütörtökön az amerikai szövetségi állam legfelsőbb bírósága.

2010.12.03 11:48MTI

A férfi életét így már csak a szövetségi szintű bíróságok menthetik meg.

Romell Broomnál tavalyi kivégzésekor két órán át próbáltak megfelelő vénát találni ahhoz, hogy be tudják adni neki a méreginjekciót. Az elítélt elmondása szerint legalább 18-szor szúrtak bele, ami olyan erős fájdalmat okozott neki, hogy kiabált és sírt.

A kísérletet Ted Strickland kormányzó utasítására hagyták abba.

Azért ítélték halálra Broomot, mert 1984-ben megerőszakolt és megölt egy 14 éves lányt. A tavalyi kivégzési kísérlet után ügyvédje keresetet nyújtott be a szövetségi állami legfelsőbb bírósághoz, és ebben azt állította, hogy jogszerűen többet nem kísérelhetik meg kivégzését, a legfelsőbb bíróság azonban most indoklás nélkül elutasította a beadványt.

A halálra ítéltek ügyvédjei szerint Ohióban valamilyen okból az ítélet-végrehajtóknak mindig gondot okoz a megfelelő véna megtalálása, és a kísérletezés nagy fájdalmat okoz. Szerintük nem megfelelően képzik ki őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.