Felgyújtotta gyermekeit?

Ártatlan lehetett egy hat évvel ezelőtt kivégzett texasi

A hat évvel ezelőtt az egyesült államokbeli Texasban kivégzett Todd Willingham lehet az első ember, akit halála után rehabilitálnak azóta, hogy az államban 1976-ban visszaállították a halálbüntetést.

2010.10.05 11:05MTI

Egy texasi bíró, Charlie Baird szerdára és csütörtökre tárgyalást rendelt el, hogy megállapítsa, valóban ártatlan volt-e a férfi három lánya meggyilkolásában.

A bíró hangoztatta, nincs fontosabb az amerikai igazságügyi rendszerben annál, hogy tisztázzanak valakit, aki valójában ártatlan volt, de elítélték és kivégezték.

Ártatlan lehetett.


Az akkor 23 éves Willinghamat 1992-ben ítélték halálra, mert a vád szerint felgyújtotta saját házát, megölte gyermekeit. A férfi mindvégig ártatlanságát hangoztatta.

A szakértői jelentés szerint viszont szándékos gyújtogatás történt. Azóta számos szakértő vitatta a jelentés megállapítását, és úgy vélekedtek, hogy baleset történt.

Az újabb tárgyaláson ezeket a szakértőket is meghallgatja majd a bíró.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.