Borotva helyett méreginjekció

Öngyilkossággal próbálkozott - mégis kivégezték a gyilkost

Az egyesült államokbeli Georgia államban kivégezték hétfőn azt a háromszoros gyilkost, aki egy héttel korábban megpróbált véget vetni az életének.

2010.09.28 09:12MTI

A 31 éves Brandon Rhode-ot 2000-ben (más forrás szerint 1998-ban) ítélték halálra, mert egy rablás során meggyilkolta egy család három tagját, egy 11 éves fiút, 15 éves nővérét, és a 37 éves apát. Tettestársát, Daniel Lucast szintén halálra ítélték, az ő kivégzése később lesz.

Rhode kivégzését, a méreginjekció beadását, eredetileg szeptember 21-re tűzték ki a hatóságok, de azt nem lehetett végrehajtani, mert a férfi két órával a tervezett időpont előtt öngyilkosságot kísérelt meg, és kórházba szállították.

Egy borotvával a nyakán és a karján ejtett sebet.

Azóta, hogy az Egyesült Államokban 1976-ban visszaállították a halálbüntetést, Georgia államban Rhode volt a 47. kivégzett halálraítélt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.