Megússzák a baptista misszionáriusok?

Haiti földrengés - a gyermekrablással vádolt amerikaiak többsége elhagyta az országot

Egy haiti bíró elrendelte a gyermekrablással vádolt tíz amerikai baptista misszionárius közül nyolcnak a szabadlábra helyezését, akik csütörtökre virradóra elhagyták az országot.

2010.02.18 07:36MTI

A csoport vezetője, Laura Silsby és Charisa Coulter további vizsgálat céljából őrizetben marad - közölte az ügyben eljáró Bernard Sainvil vizsgálóbíró.

A csoport az amerikai légierő C-130 teherszállító gépével utazott el a földrengés sújtotta karibi országból, miután amerikai diplomaták a rendőrségi fogdából a repülőtérre kísérték őket. A tíz embert, akik egy baptista jótékonysági szervezet képviseletében utaztak a karibi országba, január 29-én fogták el Haiti és a Dominikai Köztársaság határán, amint 33 gyerek társaságában távozni próbáltak.

Mint mondták, semmi rosszat nem akartak, a 2 hónap és 12 év közötti gyerekekről úgy tudták, hogy valamennyien elárvultak a január 12-i pusztító földrengésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.