Máris lopják?

Tüntetők az élelmiszersegélyek eltulajdonításával vádolnak egy polgármestert Haitin

Több száz ember tüntetett vasárnap Port-au-Prince egyik elővárosában, Petionville-ben azt állítva, hogy a helyi polgármester titokban elraktározza az élelmiszersegélyeket.

2010.02.08 09:45MTI

A zajos felvonulás résztvevői azt harsogták, hogy Lydie Parent városvezető miatt nem jutnak hozzá a külföldről érkező segélycsomagokhoz. A január 12-én bekövetkezett pusztító erejű földrengés óta a vasárnapi tüntetés volt az egyik leghevesebb és elkeseredettebb tömegmegmozdulás a karibi országban.

A lakosok körében mindinkább erősödik az a gyanú, hogy a vezető beosztású funkcionáriusok is felelősek a segélyek lassú és gyakran kaotikus szétosztásáért, holott a nemzetközi segélyszervezetek tonnaszám ontják a közszükségleti cikkeket Haitira. Az elégedetlenségi hullám kikezdte már René Préval államelnököt is.

Port-au-Prince-ben a romos épületeken egyre szaporodnak a "Le Prévallal!" feliratok.

Maga az államfő igyekszik csitítani az indulatokat, és arra szólította fel honfitársait, hogy legyenek türelmesek, fegyelmezettek, mert ezzel segítenek a segélyek szétosztásának a hatékonyságán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.