Jó hangulatban van

Szívműtéten esett át Bill Clinton

Bill Clinton volt amerikai elnököt csütörtökön mellkasi fájdalommal kórházba szállították New Yorkban, szívműtéten esett át.

2010.02.12 07:32MTI

A New York-i Presbiteriánus Kórházba került, ahol egyik szívkoszorúerében két értágító sztentet helyeztek el - közölte Douglas Band az exelnök tanácsadója. Clinton jó hangulatban van és folytatja munkáját alapítványánál, valamint a haiti segélyezésben - olvasható a tanácsadó közleményében.

A CNN hírtelevízió tudósítása szerint a manhattani kórházban mellette volt lánya, Chelsea. Felesége, Hillary Clinton külügyminiszter pedig elindult Washingtonból New Yorkba. Az ABC News nem zárta ki, hogy Clinton lemondja ázsiai útját; a tervek szerint pénteken indul Katarba és Szaúd-Arábiába.

A CNN megjegyezte, hogy a 63 éves exelnök a haiti segélyezési munkálatok nemzetközi koordinátoraként a napokban járt a karibi országban, ahol a katasztrofális földrengés óta "súlyos körülmények" uralkodnak. A hírtévé hozzátette, "Clinton éjjeli bagoly, keveset alszik".

Bill Clintonon 2004-ben - miután mellkasi fájdalmakat érzett és légzési nehézségekkel küzdött - sikeres szívkoszorúér-áthidaló műtétet hajtottak végre; akkor négyszeres bypass operáción esett át, négy elzáródott artériát szabadítottak fel. Komplikációk miatt néhány hónappal később újra megműtötték. Clinton 1993 és 2001 között volt az Egyesült Államok elnöke.

A The Washington Post azt írta, hogy Clinton családjában már többen szenvedtek szívbetegségben, ezenkívül az exelnöknek magas a koleszterinszintje és vérnyomása, mindezek a kockázati tényezők hajlamossá teszik szívrohamra. Korábban szeretett szivarozni, elnöksége idején pedig közismert volt róla, hogy kedveli a hamburgert és a gyorséttermi ételeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.