Hosszas betegség után hunyt el

Gyászmisével búcsúztak Reginától, Habsburg Ottó feleségétől

Bajorországi lakóhelyén, Pöckingben gyászmisével búcsúztatták kedden az egy hete, hosszas betegség után otthonában elhunyt Regina von Habsburgot, az egykori magyar trónörökös, Habsburg Ottó hitvesét.

2010.02.09 16:59MTI

Az utolsó Habsburg császár fia, a 97 éves Ottó nem vett részt a misén, amelyet a 85 éves Regina számos hozzátartozója, barátja és ismerőse jelenlétében az augsburgi püspök, Walter Mixa mutatott be.

Ott volt a Starnbergi-tó környékén fekvő falu templomában Regina öt fia és két lánya is, családjuk kíséretében.

Megjelentek továbbá a Csillagkereszt-rend képviselői is, jellegzetes fekete köpenyükben, fejük csipkekendővel takarva. Regina ugyanis a rend védnökasszonya volt. XVI. Benedek pápa részvétüzenetet küldött.

Reginát szerdán helyezik végső nyugvóhelyére, a Dél-Thüringiában lévő erődítményben, a Veste Heldburgban lévő családi kriptában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.