Bokros Lajos lenne az MDF húzóembere

Habsburg váltja Bokrost Brüsszelben?

Bokros Lajos csak néhány hónapig lesz brüsszeli EP-képviselő, ezután átadja helyét az MDF EP-listáján őt követő Habsburg Györgynek - írja keddi számában a Magyar Hírlap.

2009.06.09 07:36Magyar Hírlap

A váltásra azért lesz szükség, mert Bokros Lajos lenne az MDF húzóembere a következő országgyűlési választáson is. A pártban a vasárnapi eredmények elemzéséből azt szűrték le, hogy Bokros egyértelműen az SZDSZ egykori szavazóit hódította el. Erre a fegyvertényre pedig szükség lesz az MDF-nek a parlamenti voksoláson is.

A konzervatív Európai Néppártban – információk szerint – amúgy sem fogadják kitörő örömmel a liberális, volt MSZP-s pénzügyminisztert, Bokros Lajost. A vasárnapi siker meglepte az MDF vezetését, mert a pártcsatáktól hangos fórum egyes helyeken hat-hét százalékos eredményt ért el úgy, hogy a plakátokon kívül semmiféle kampánytevékenységet nem folytatott.

Jó példa erre Csongrád megye, ahol az MDF politikájával elégedetlen helyi csapatok nyilvánosan szabotálták a munkát, ennek ellenére ott is 5,9 százalékos eredményt könyvelhetett el. Információink szerint nem kizárt, hogy a pártot segítő tanácsadó cég vezetői politikai szerepet vállalhatnak az MDF-ben, akár a fórum listáira is felkerülhetnek. Mindez az MDF liberális oldalra húzásának lehet a jele.

A siker ellenére többen is kizártnak tartják, hogy új frakciót tudna alakítani a parlamentben. A Bokros jelölését helytelenítő, "renitens" Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András büszkébb annál, semmint hogy mégis beüljön Dávid Ibolya és Herényi Károly képviselőcsoportjába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.