Izrael el akarja pusztítani a palesztin népet:

Chávez: a palesztin nép "harcol a jenki birodalom ellen"

Hugo Chávez venezuelai elnök kijelentette pénteken a palesztin elnökkel találkozva, hogy Izrael el akarja pusztítani a palesztin népet.

2009.11.28 11:28MTI

Cháez közölte Mahmúd Abbásszal: támogatja a palesztin nép azon törekvését, hogy kelet-Jeruzsálemet tegyék meg leendő független államuk fővárosává. Abbász Venezuelában fejezte be latin-amerikai körútját. Előzőleg Brazíliában, Argentínában, Chilében és Paraguayban járt, hogy támogatást szerezzen az önálló palesztin állam létrehozásához. Vendéglátói csatlakoztak azon felhívásához, hogy Izrael függessze fel a ciszjordániai és a kelet-jeruzsálemi zsidó kolóniák bővítését.

Chávez a caracasi elnöki palotában fogadta őt. Üdvözölte, hogy a palesztin nép "harcol a jenki birodalom ellen..., a népirtó Izrael ellen, amely rendszeresen megtámad, megöl palesztinokat, megpróbálja elpusztítani népüket". A megrögzötten Egyesült Államok- és Izrael-ellenes venezuelai elnök azonban semmivel nem támasztotta alá azt a vádját, hogy Izrael el akarja pusztítani a palesztinokat.

Abbász megköszönte Chávez kormányának a támogatást, és kijelentette: "Mindannyiunknak egy az utunk". Chávez megajándékozta Abbászt egy olajfaággal és Simon Bolivar XIX. századi függetlenségi harcos kardjának egy aranyborítású másolatával. "Békét akarunk" - mondta Chávez, és megölelte Abbászt. "Sose kelljen kirántani ezt a kardot a hüvelyéből!" - tette hozzá.

A venezuelai és a palesztin küldöttségek aláírtak egy sor együttműködési megállapodást a kétoldalú kereskedelem és a diákcsere területén. Chávez bejelentette, hogy kormánya nagykövetséget nyit Ciszjordániában. Venezuela az idén - Izrael gázai offenzívája után - megszakította diplomáciai kapcsolatait a zsidó állammal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.