Hárman súlyosan megsebesültek

Izraeli légicsapásban három palesztin vesztette életét

Izraeli légicsapás következtében három palesztin életét vesztette, három pedig súlyosan megsebesült péntek este Gáza város északi részén - közölték palesztin orvosi források és szemtanúk.

2009.09.26 15:09MTI

A hat férfi, közülük legalább négy az Iszlám Dzsihád nevű radikális szervezet tagja, egy járművel utazott, amikor két izraeli helikopter célba vette őket.

Az egyik halott az Iszlám Dzsihád katonai szárnya két évvel ezelőtt - ugyancsak izraeli légicsapásban - megölt parancsnokának a fia.

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője megerősítette, hogy a légierő támadást hajtott végre.

Elmondása szerint az izraeli légierő három olyan terroristára mért csapást, akik Izrael területére készültek rakétákat kilőni. Az utóbbi három hónap alatt 50 rakétát indítottak el a Gázai övezetből Izrael irányába, a januári gázai offenzíva befejeződése óta pedig több mint 250 rakétát lőttek ki palesztinok a zsidó államra. Abu Ahmad, az Iszlám Dzsihád katonai szárnyának, az al-Kudsz Brigádoknak a szóvivője azzal fenyegetőzött, hogy "hamarosan megbosszulják" az izraeli légicsapást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.