H1N1 félni, vagy megijedni?

A H1N1 első lehetséges halálos áldozata Horvátországban

A H1N1-vírus első horvátországi halálos áldozata lehet egy 61 éves férfi, aki Split városának egyik kórházában hunyt el szombaton az egészségügyi intézmény igazgatójának közlése szerint.

2009.11.01 08:23MTI

A férfit tíz nappal ezelőtt fektették be a kórházba légúti fertőzés gyanúval, állapota egyre csak romlott, több szerve is felmondta a szolgálatot, majd szombat délután meghalt. Azt, hogy halálát valóban az új influenza vírusa okozta-e, még a boncolásnak meg kell erősítenie.

Hivatalos adatok szerint a vírus júliusi horvátországi megjelenése óta több mint háromszázan betegedtek meg az új influenzában az országban. A betegség az utóbbi napokban különösen gyorsan terjedt Split környékén, a városban egy gimnáziumot be is kellett zárni ideiglenesen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.