Sok millió embert támadott meg

Obama: a H1N1 terjedése országos vészhelyzet

Barack Obama amerikai elnök országos vészhelyzetnek nyilvánította a H1N1 influenzavírus terjedését - közölte a Fehér Ház szombaton.

2009.10.24 19:22MTI

Az elnöki proklamáció - amely hasonló ahhoz, mint amikor egy hurrikánnak a szárazföldre való megérkezése előtt vészhelyzetet hirdetnek - lehetővé teszi, hogy az egészségügyi intézmények jobban meg tudjanak birkózni a fertőzöttek nagy számával, a szövetségi előírásokat felülbíráló rendkívüli programok keretében kezelhessék a H1N1-betegeket.

Az elnök péntek este írta alá az új típusú influenza jelentette veszély miatt a vészhelyzetről szóló nyilatkozatot.

A Fehér Ház közlése szerint az Egyesült Államokban minden korábbinál több, már sok millió ember kapta meg a H1N1-fertőzést, és több mint ezren haltak meg. Az egészségügyi hatóságok adatai szerint az influenzának már majdnem 100 gyerek esett áldozatul, és az új vírus az 50 szövetségi államból 46-ben fertőzött meg nagy számban embereket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.