Arkagyina viccel?

Orosz lap: Meryl Streep Csehovot játszik Moszkvában!

A Moszkovszkij Komszomolec című orosz lap szerdán azzal a hírrel lepte meg olvasóit, hogy Meryl Streep a Moszkvai Művészszínházban hamarosan egy Csehov-darabban lép fel.

2009.04.01 14:51MTI

A hír szerint a Csehov nevét viselő, világhírű színház (MHAT) első ízben már 1998-ban próbálta Moszkvába csábítani a művésznőt, aki azonban akkor megbetegedett, s csak a 2004-es Moszkvai Nemzetközi Filmfesztiválra ért el az orosz fővárosba, hogy átvegye a neki ítélt Sztanyiszlavszkij-díjat.

A többszörös Oscar-díjas színésznőt akkor újra megkeresték. Azt mondta, álmai vágya, hogy a MHAT színpadán játsszon és el is ment a színházba. Úgy tűnik, most sikerült vele megállapodásra jutni. A híradás szerint Streep feltétele mindössze az volt, hogy ne legyen túl modern a darab és túl radikális a rendező, így aztán egy klasszikusban, természetesen Csehovban állapodtak meg.

A Moszkovszkij Komszomolec szerint a darab várhatóan a Sirály lesz, s Streep Arkagyina szerepét alakítja, de a többi részlet egyelőre ismeretlen, kivéve, hogy a Magyarországon is jól ismert Oleg Tabakov, a színház igazgatója és művészeti vezetője jelezte: feltétlenül Streep partnerei között lesz.

Ha hinni lehet a Moszkovszkij Komszomolecnek, Tabakov hamarosan sajtótájékoztatón jelenti be a részleteket. Tény, hogy a MHAT-ban - amelynek logójában is a Sirály látható - a darab éppen repertoáron van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.