Az "egyedülálló" szó miatt kellett meghalnia

Gyilkosság a Facebook miatt

Életfogytiglani börtönbüntetésre, de minimum 17 év letöltendő szabadságveszésre ítéltek egy férfit Angliában, aki azért gyilkolta meg feleségét, mert az asszony "egyedülállóra" változtatta családi állapotát a Facebookon - olvasható a BBC News honlapján.

2009.01.23 17:10MTI

A 41 éves Edward Richardsont igencsak felbőszítette, amikor felesége, Sarah Richardson "egyedülálló"-ra változtatta családi állapotát a népszerű közösségi oldalon, ezért halálra szúrta az asszonyt, majd megpróbált magával is végezni.

A staffordi bíróságtól származó információk szerint a férfi Sarah Richardson szüleinek Brown Lees-i házában szúrta le a 26 éves fodrásznőt 2008. május 12-én.

A brit ügyészségi hivatal illetékese Fiona Cortese elmondása szerint a férfi dühbe gurult mikor meglátta Sarah "új" családi állapotát a Facebookon, és elhatározta, hogy felkeresi feleségét, mivel az asszony nem válaszolt az üzeneteire.

"Betörte a bejárati ajtó ablakát, majd bement a házba.

Feleségére a hálószobájában talált rá, majd őrjöngve és brutálisan nekiesett egy késsel, végül önmagával is megpróbált végezni"
- mondta Cortese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.