Megmérgezhették az orosz ellenzékit

Navalnij - Mike Pompeo: Washington támogatja az EU által javasolt átfogó vizsgálatot

Az amerikai kormányzatot "mélyen aggasztja" a német orvosok előzetes megállapítása, miszerint Navalnijt megmérgezték.

2020.08.26 01:30MTI

Washington támogatja az Európai Unió által javasolt átfogó vizsgálatot Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus ügyében, amennyiben a megmérgezéséről szóló jelentések megalapozottak - jelentette ki Washingtonban kiadott közleményében Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kedden.

Az amerikai diplomácia Izraelben tárgyaló vezetője hangsúlyozta: az amerikai kormányzatot "mélyen aggasztja" a német orvosok előzetes megállapítása, miszerint Navalnijt megmérgezték.

"Amennyiben e jelentések igazaknak bizonyulnak, az Egyesült Államok támogatja az Európai Unió felhívását az átfogó vizsgálatra és készen áll ezt az erőfeszítést segíteni" - szögezte le Pompeo.

A miniszter hozzáfűzte: Navalnij családja és az orosz emberek megérdemlik a teljes körű és átlátható vizsgálatot és azt, hogy az ügybe keveredetteket felelősségre vonják.

Pompeo együttérzését fejezte ki Navalnij családjának és gyors felépülést kívánt az ellenzéki politikusnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.