Koronavírus-járvány

Koronavírus - Metil-alkoholt ittak a fertőzés ellen, 300 halott Iránban

Iránban már több mint 32 ezer megbetegedést igazoltak, több mint 2300-an pedig életüket vesztették a betegségben.

2020.03.28 07:24ma.hu

Az erősen mérgező metanolról a közösségi médiában terjedt el Iránban, hogy a koronavírus-fertőzés ellen hatásos, amit sajnos sokan megfogadtak, miután meglehetősen nagy bizalmatlanság alakult ki az ország vezetése felé, amióta a kormány nem tudott megbirkózni a Covid-19-járvánnyal.

Egy februári cikkre hivatkozva, jelent meg újra és újra, hogy egy brit tanár és mások is felgyógyultak a koronavírusból whiskyvel és mézzel, majd ez keveredett azokkal az üzenetekkel, hogy az alkoholos kézfertőtlenítők is védenek a vírusfertőzés ellen, végül ebből többen tévesen (!) arra a következtetésre jutottak, hogy a magas alkoholtartalmú folyadék fogyasztásával elpusztítják a koronavírust a szervezetükben.

A metanolfogyasztás elsősorban Huzisztán és Fársz tartományban szedett áldozatokat. Legalább 300-an meghaltak, és több ezerre tehető a mérgezéssel kezeltek száma - vannak közöttük gyerekek is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.