Koronavírus-járvány

Koronavírus - Szabadon engedik a munkanélkülivé vált elefántokat Thaiföldön

Ha visszatér a turizmus a régi kerékvágásba, akkor sem alkalmazzák őket többet.

2020.03.28 06:30ma.hu

Ahogyan a koronavírus-járvány kitörése az egész világon lesújtott a turizmusra, úgy Thaiföld sem maradt ki a csapásból. Ám az élet lelassulása igazi megkönnyebbülést hozott több tucat elefánt számára, akik az ország északi részén cipelték a turistákat kényük-kedvük szerint.

A Chiang Mai mellett található Maesa elefántpark is bezárt a Covid-19 járvány miatt, ami arra kényszerítette a vállalkozókat, hogy lehúzzák a redőnyt. Míg a világjárvány véget nem ér, a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy leszerelik az elefántokról a nyeregszerű felépítményeket és szabadjára engedik a sokatszolgált jószágokat.

78 elefánt került így szabadlábra, és a tervek szerint, az újranyitáskor sem fogják őket újra munkára, azért kérnek majd pénzt, hogy természetes környezetükben csodálhassák meg őket a turisták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.