Nem tudnak kijutni a háborús övezetből!

Gázában rekedt két magyar család

Két család szeretné elhagyni a háborús területet, egyikük megkapta az engedélyt, de képtelen eljutni a határig.

2009.01.06 19:31MTI

A Gázából távozni kívánó két magyar család egyike megkapta az izraeli hozzájárulást, hogy elhagyja az övezetet, ám a folyamatos harcok miatt képtelen eljutni a kijelölt határállomásra, a magyar diplomácia ezért most más megoldáson dolgozik - közölte a Külügyminisztérium kedden. 

A kilenc felnőtt és gyerek a folyamatos harcok miatt képtelen eljutni a kijelölt határállomásra, Erezbe. Mivel délen, a rafahi határátkelő közelében laknak, a magyar diplomácia most azon dolgozik, hogy a csoport dél felé utazhasson ki Gázából. 

A másik, négytagú magyar-palesztin család esetében még bizonyos adminisztratív feltételek nem teljesültek, így nekik egyelőre várniuk kell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.