Az izraeli légicsapásban 225-en haltak meg

Képek: "Visszataszító mészárlás" - Harmadik intifádára szólított fel a Hamász vezetője

Új palesztin felkelésre, egy harmadik intifádára szólított föl szombaton egy tévéinterjúban a Hamász száműzetésben élő vezetője, miután a nap folyamán a Gázai övezetben az iszlamista mozgalom épületeire mért izraeli légicsapásban a legfrissebb jelentések szerint legkevesebb 225 palesztin halt meg.

Szörnyű pusztítás képekben: Izraeli csapás a gázai övezetre képgaléria

2008.12.28 08:36MTI

A Damaszkuszban élő Háled Mesaal arra buzdította a palesztinokat az al-Dzsazíra katari hírtévének adott nyilatkozatában, hogy indítsanak katonai intifádát "a cionista ellenséggel szemben", egyszersmind "békés intifádát" a palesztin táboron belül.

Fotó: Sky News

Utóbbi javaslatával feltehetően a Hamász és a nyugati országok támogatását élvező Mahmúd Abbász palesztin elnök közötti hatalmi harcokra utalt.

Iszmáil Hanije,
a Hamász-kormány vezetője leszögezte: az izraeli támadások nem kényszerítik térdre a radikális mozgalmat, még akkor sem ha megsemmisítik a Gázai övezetet.

Kijelentette: ennél visszataszítóbb mészárlást még nem láttak a palesztinok. Az első intifáda 1988 decemberében tört ki, és az 1993-ban kötött oslói szerződésekkel zárult le.

A második palesztin felkelés 2000 szeptemberében kezdődött. Ezt az intifádát az izraeli hadsereg fokozatosan felmorzsolta Ciszjordániában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.