Élelmiszerhiány van kialakulóban

A Hamász fegyveresei minden korábbinál nagyobb hatótávolságú rakétával támadták Izraelt

Minden korábbinál nagyobb hatótávolságú rakétával támadták pénteken a Hamász palesztin radikális mozgalom fegyveresei Izraelt, válaszul a Gázai övezet elleni izraeli légicsapásra.

2008.11.14 16:42MTI

A palesztin szervezet fegyveres szárnya azt közölte, hogy öt Grad rakétát lőtt ki a dél-izraeli Askelón városára. A szovjet gyártmányú Gradok hatótávolsága 25 kilométer.

Előzőleg, péntek reggel az izraeli hadsereg légicsapást hajtott végre a Gázai övezet északi része ellen, a támadásban két palesztin megsebesült. Palesztin milicisták pedig nyolc Kasszám-rakétákat lőttek ki Szderót dél-izraeli város területére, ebben a támadásban is megsebesült egy ember.

Pénteken immár tizenegyedik napja folytatódtak az összetűzések, amelyek az öt hónappal ezelőtt az iszlamisták és a zsidó állam között köttetett tűzszünet összeomlásával fenyegetnek.

A felek kölcsönösen egymást vádolják az erőszak fellángolásáért. A palesztin rakétatámadások miatt Izrael jó ideje zárva tartja a Gázai övezet határátkelőit; beszámolók szerint ezért élelmiszerhiány van kialakulóban a másfél millió lakosú Földközi-tenger menti földsávban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.