Terror

Harmincegy halászt ölt meg a Boko Haram

A terrorszervezet a Csád-tó nigériai partján rendezett újabb vérfürdőt.

2017.08.08 11:55ma.hu
hirdetés
Fotó: AFP

Harmincegy halászt ölt meg a Boko Haram szombaton Duguri és Dabar Wanzam szigeteken, ahová a közeli Baga város környékéről rendszeresen járnak halászok - írja az MTI. A térség a külvilág számára szinte teljesen elérhetetlen a kommunikációs csatornák hiánya miatt, ezért a támadásról is csak két nappal később, hétfőn tudta értesíteni a hatóságokat az egyik halász.

Elmondása szerint a fegyveresek két csoportban támadtak, egy halászt életben hagytak, neki kellett a holttesteket Bagára szállítania azért, hogy elrettentsék az ottani lakosságot attól, hogy a Csád-tóhoz járjanak halászni vagy kereskedni.

Bár a nigériai hadseregnek 2015 februárjában sikerült ellenőrzése alá vonnia a várost, a környéket továbbra is a Boko Haram uralja.

A Csád-tó kis szigeteit a szélsőségesek rejtett bázisokként használják. A Boko Haram 2009 óta küzd egy iszlám állam megteremtéséért elsősorban Nigéria északi részén. A harcokban már több mint 20 ezren haltak meg, 2,6 millióan kényszerültek otthonaik elhagyására. A konfliktus tönkretette a térség gazdaságát, ami miatt a helyiek nagy része nem jut elegendő élelemhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.