Amerikai elnökválasztás

AZ ENSZ főtitkára együttműködésre számít az új amerikai elnökkel

Ban Ki Mun nem feledkezett meg Hillary Clintonról sem, és tiszteletét fejezte ki Clinton eddigi munkássága iránt. Kiemelte a béke és a nők jogai érdekében tett erőfeszítéseit.

2016.11.09 20:48MTI

Az ENSZ főtitkára, Ban Ki Mun együttműködésre számít a megválasztott új amerikai elnökkel.

Ban Ki Mun főtitkár szerdán délelőtt rövid sajtónyilatkozatot tett, amelyben gratulált Donald Trumpnak a megválasztásához, s ugyanakkor kifejtette, hogy számít a megválasztott amerikai elnökre a klímavédelmi megállapodás valóra váltásában. Trump korábban "kacsának" mondta a légkör felmelegedéséről szóló közléseket és megígérte: "felfüggeszti" a tavaly Párizsban kötött klímavédelmi megállapodás végrehajtását.

A világszervezet főtitkára hangsúlyozta, hogy az ENSZ számít arra, hogy az új amerikai kormányzat tevékeny lesz a nemzetközi együttműködés erősítésében "a közös értékek megőrzése, a klímaváltozás elleni küzdelem előmozdítása érdekében". Az év végén távozó Ban Ki Mun azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy az egész világ azt várja: jelentős erőforrásait az Egyesült Államok a közjó érdekében munkálkodva használja fel majd.

Az ENSZ-főtitkár kifejtette, hogy a választási kampány szerinte is nagyon keserű és megosztó volt, de leszögezte, hogy "az Egyesült Államok ereje éppen a sokszínűség egységében" van, és bátorította az amerikaiakat, hogy őrizzék, óvják is meg ezt a szellemiséget.

Ban Ki Mun nem feledkezett meg Hillary Clintonról sem, és tiszteletét fejezte ki Clinton eddigi munkássága iránt. Kiemelte a béke és a nők jogai érdekében tett erőfeszítéseit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.