Amerikai elnökválasztás

Trump győzelmét ünnepelték felesége szlovéniai szülővárosában

Egy helyi kávézóban hajnali négy óráig követték az eseményeket a helybéliek. Miután kiderült, hogy Donald Trump megnyerte a választásokat, örömujjongásban törtek ki az emberek. A kávézóra amerikai zászlót tűztek.

2016.11.09 19:31MTI
Screenshot

Szlovéniát meglepetésként érte szerdán Donald Trump republikánus elnökjelölt győzelme az amerikai választáson, ugyanakkor felesége, Melania Trump szülővárosában, Sevnicában ünnepeltek az emberek - közölte a szlovén sajtó.

Egy helyi kávézóban hajnali négy óráig követték az eseményeket a helybéliek, köztük több újságíró és fotóriporter is. Miután kiderült, hogy Donald Trump valószínűleg megnyerte a választásokat, örömujjongásban törtek ki az emberek. A kávézóra amerikai zászlót tűztek, a sajtónak pedig rokonok, régi iskolatársak nyilatkoztak.

Srecko Ocvirk polgármester nem rejtette véka alá elégedettségét. A szlovén közszolgálati televíziónak úgy nyilatkozott: a város valamivel távolabb van ugyan a főbb útvonalaktól, de most majd több ember látogat el hozzájuk. Sevnica 60 kilométerre keletre található a szlovén fővárostól, Ljubljanától. Az ott élők azt remélik: azzal, hogy a város szülöttje lesz a first lady, fellendíti a hely gazdaságát és turizmusát.

A polgármester kiemelte: "Melania példaképe a fiatal lányoknak, megmutatta, mit lehet elérni."

Miro Cerar miniszterelnök a megválasztott Donald Trumphoz címzett gratulációjában kiemelte felesége szlovén származását.

"Gratulálok Donald Trumpnak, az Egyesült Államok elnökének és a first ladynek, Melania Trumpnak, aki szlovéniai" - írta Cerar Twitter-oldalán.

Donald Trump, miután elvette Melania Trumpot, a volt modellt, egy napra Szlovéniába látogatott, hogy megismerje választottja szüleit és felesége szülőhazáját. Sajtóhírek szerint Janez Drnovsek volt miniszterelnök és államfő akkor elutasította a találkozást a New York-i milliárdossal, annak ellenére, hogy többen is azt tanácsolták, fogadja az amerikai mágnást.

A szlovén sajtó arról is beszámolt, hogy Donald Trump győzelmi beszédében minden családtagjának megköszönte a támogatást, a színpadon pedig ott álltak Melania szülei is.

Mindeközben Amerikában...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.