Gyász

Ifjú olasz herceg halt meg Londonban

Virágok és üzenetek borítják a londoni Knightsbridge metrómegálló lejáróját; két nappal ezelőtt ott gázolta halálra egy teherautó Filippo Corsini olasz herceget.

2016.11.02 17:14MTI/ma.hu

A 21 éves Filippo Corsini London egyik legjobb üzleti egyetemén tanult. Hétfőn épp órára sietett biciklivel, amikor nem sokkal dél után egy teherautó kerekei alá került, amelyek halálra gázolták. Idén ő volt a nyolcadik kerékpáros, aki a brit főváros útjain vesztette életét.

A fiú az egyik legősibb firenzei nemesi család sarja volt, történetük több mint ezer évre nyúlik vissza, olyan elődökkel, mint Lorenzo Corsini, akit 1730-ban XII. Kelemen néven választottak pápává. Vagyonukat gyapjúkereskedéssel és bankárkodással alapozták meg.

Twitter@usweekly


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.