Legalább heten meghaltak

Bagdadi bevásárlónegyedben robbantott az öngyilkos merénylő

Legalább hét civil életét vesztette hétfőn, amikor öngyilkos merénylő robbantott Bagdad egyik forgalmas bevásárlónegyedében.

2016.10.03 15:20MTI

Egy helyi rendőrségi illetékes szerint az öngyilkos merénylő a testére szerelt pokolgépet az iraki főváros délkeleti, többségében síita muszlimok által lakott al-Amil nevű negyedének egyik kültéri piacán hozta működésbe. Az illetékes hozzáfűzte, hogy a halottakon kívül mintegy 25 sebesült is van.

Öngyilkos merénylet Bagdadban, korábbi felvétel (AFP)

Egy orvosi tisztségviselő megerősítette az áldozatok számát.

Eddig egy terrorszervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként, ugyanakkor az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet szunnita szélsőségesei a közelmúltban számos hasonló merényletet követtek el az általuk eretneknek tartott síiták ellen.

Dacára a kormányerők és szövetségeseik előrenyomulásának, az Iszlám Állam még mindig kiterjedt területeket tart karmaiban Irakban, és befészkelte magát az északi Moszul városába is.

Az amerikai vezetésű terrorellenes szövetség légicsapásainak segítségével Bagdad még az idén hadműveletet készül indítani Moszulnál a terroristák kiűzésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.