Illegális bevándorlás

Iraki és iráni migránsokat adtak át a szlovén hatóságok Magyarországnak

Az öt illegális bevándorlót a napokban egy magyar embercsempésszel együtt fogták el Muraszombat térségében.

2016.09.09 11:54MTI

Két iraki és három iráni állampolgárt adtak át a szlovén hatóságok csütörtökön Magyarországnak, miután az öt illegális bevándorlót a napokban egy magyar embercsempésszel együtt fogták el Muraszombat térségében.

A Muravidéki Magyar Rádió, majd a Zalai Hírlap online kiadása arról adott hírt, hogy kedden, Muraszombat térségében, egy svéd rendszámú személyautót vezető magyar embercsempészt és öt utasát fogták el a szlovén rendőrök. A két iraki és három iráni állampolgárnál magyar menekültügyi dokumentumok voltak, ezért felvették a kapcsolatot a magyar hatóságokkal.

A szlovén rendőrség őrizetbe vette és embercsempészés miatt eljárást indított a 39 éves magyar sofőr ellen.

Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére pénteken elmondta: az öt külföldi állampolgárt a szlovén hatóságok csütörtökön átadták a magyar rendőröknek, akik az illegális bevándorlókat továbbszállították a győri befogadóállomásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.