Terrorizmus

Az Iszlám Állam vállalta magára a nizzai ámokfutást

A dzsihádista szervezet bejelentette: számlájukra írható a legalább 84 halálos áldozatot követelő teherautós támadás.

2016.07.16 10:58ma.hu

Saját médiacsatornáján közzétett közleményben jelentette be az Iszlám Állam, hogy ő a felelős a csütörtöki halálos teherautós támadás miatt.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel 31 éves tunéziai állampolgárságú nizzai teherautósofőr belehajtott a Bastille Day-t ünneplő tömegbe a nizzai tengerparti sétányon. Legalább 84 ember halt meg, és 202 megsebesült. Négy gyermek jelenleg is kritikus állapotban van. Az egyikük 10 éves, de a személyazonosságát még nem sikerült megállapítani, mert a hatóságok sikertelenül keresték eddig hozzátartozóit.


Eddig öt személyt vettek őrizetbe a terrorcselekménnyel kapcsolatban, egyikőjük az ámokfutó sofőr volt felesége.


Hivatalos

Az Iszlám Állam (IÁ) vállalta a csütörtöki 84 halálos áldozattal és 202 sebesülttel járó nizzai terrortámadás elkövetését - közölte szombaton a dzsihadista szervezethez köthető Amaq hírügynökség.

“Az az ember, aki a nizzai gázolásos műveletet végrehajtotta, az Iszlám Állam egyik katonája volt” – jelentette a hírügynökség.

“Ő hajtotta végre a műveletet, válaszul a felhívásokra, hogy célba kell venni azoknak az országoknak az állampolgárait, amelyek részei az Iszlám Állam ellen harcoló koalíciónak” – olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.