Terror

Megpróbálta megállítani a nizzai teherautót egy motoros - videó

Egy motoros megpróbálta megállítani a csütörtök este Nizzában a tömegbe hajtó teherautót, kinyitva a vezetőfülke ajtaját, majd a jármű alá került - mondta Richard Gutjahr német újságíró, aki szemtanúja volt a jelenetnek.

2016.07.15 15:50MTI

"A Promenade des Anglais-re nyíló egyik szálloda erkélyén álltam, és láttam az ünneplő embereket, majd hirtelen egy teherautó elindult a tömeg irányába" - mondta telefonon Berlinből a független újságíró az AFP francia hírügynökségnek.

"Nagyon lassan haladt, ami meglepő volt. Mögötte ment a motor, és a vezetője megpróbálta megelőzni. Sikerült is kinyitnia a vezetőfülke ajtaját" - mondta el Richard Gutjahr, aki okostelefonjával felvételt is készített erről, amit később az ARD német közszolgálati csatorna és a Spiegel is közzétett.


"A motoros azonban leesett, és a jármű kerekei alá került" - tette hozzá az újságíró.

"Azt is láttam, hogy két rendőr rálőtt a teherautóra" - közölte még a szemtanú. "A sofőr erre gázt adott, a teherautó gyorsan haladt és cikkcakkban gázolt a tömegbe. Ezután 15-20 másodpercen át több fegyverből leadott lövések hallatszottak."

Mindaz, aminek a szemtanúja volt, legfeljebb 60 másodperc alatt zajlott le - mondta a férfi, aki látottak után lement az utcára. Tizenkét holttestet is látott a földön, és pánikba esett embereket.

"Teljes volt a káosz, az emberek üvöltöztek" - mondta Robert Holloway újságíró, aki részt vett az ünnepségen. "Áldozatokat és roncsokat láttunk mindenütt" - mesélte.

A csütörtök esti támadásban legalább 84 ember halt meg, köztük gyerekek. A sérültek száma meghaladja a 120-at, sokakat közülük kórházban ápolnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.