Terrorizmus

IS: lelőttek és keresztre feszítettek egy szír pilótát

Találat érte és lezuhant az Iszlám Állam ellenőrizte terület felett a szíriai kormányerők egyik repülőgépe. A pilóta élettelen testét a terrorszervezet tagjai egy rúdra feszítették.

2016.07.14 17:29MTI

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet fegyveresei lelőtték a szíriai hadsereg egyik repülőgépét az ország keleti felében lévő Deir ez-Zór tartományban, a halott pilóta testét pedig keresztre feszítették – közölte csütörtökön az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

A szíriai harcokat dokumentáló OSDH szerint a repülőgépet a kormányerők kezén lévő Deir ez-Zór-i katonai légitámaszpont környékén érte végzetes találat.

A dzsihadista szervezet a hozzá köthető Amaq hírügynökségen keresztül csütörtökön videót tett közzé, amelyen a gép lángoló roncsai láthatóak és a pilóta teste egy rúdra feszítve.

Egyelőre nem tudni, hogy a repülőgépet mikor lőtték le. A terrorszervezet tavaly március óta ostromolja Deir ez-Zór utolsó, kormányerők által ellenőrzött területeit.

Az IÁ szíriai fellegvárának számító Rakkát a szomszédos Deir ez-Zór tartomány köti össze Irakkal, ahol a dzsihadisták ugyancsak nagy kiterjedésű területeket tartanak ellenőrzésük alatt.

FIGYELEM! Felkavaró videó 18+

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.