Terrorizmus

Real-szurkolókat gyilkolt meg az ISIS

A Real Madrid iraki szurkolói klubját az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjai támadták meg, a dzsihadisták tizenhat focirajongóval végeztek.

2016.05.14 17:04ma.hu

Az iraki Balal település egyik kávézójában, éjfél körül ütöttek rajta a terroristák a spanyol királyi gárda ülést tartó rajongói klubján - írja a Magyar Hírlap.

A három, AK-47-esekkel felfegyverkezett ISIS-tag azért végezte ki a fanokat, mert a dzsihadisták nem szeretik a futballt, iszlámellenesnek tartják a játékot.

A tizenhat áldozat között főleg Madrid-rajongók vannak, de feltehetően más vendégek és dolgozók is életüket vesztették a támadásban, amelynek húsz sérültje is van.

A Real Madrid bejelentette: játékosai fekete színű karszalaggal lépnek pályára szombaton, hogy ezzel is kifejezzék tiszteletüket és együttérzésüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.