Bajnokok Ligája

A Real Madrid lesz az Atlético ellenfele a döntőben

A Real a gól nélküli első találkozót követően az elődöntős párharc második, szerdai mérkőzésén Madridban 1-0-ra legyőzte a Manchester Cityt.

2016.05.05 07:04MTI

Így a május 28-i milánói fináléban megismétlődik a 2014-es döntő párosítása, ahol a Real Madrid hosszabbítás után 4-1-re legyőzte városi riválisát Lisszabonban.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó: Real Madrid (spanyol)-Manchester City (angol) 1-0 (1-0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 78 ezer néző, v.: Damir Skomina (szlovén)

gólszerzők: Fernando (20., öngól)

sárga lap: L. Vázquez (83.), illetve De Bruyne (30.), Fernando (71.), Otamendi (90+4.)

Továbbjutott: a Real Madrid, 1-0-s összesítéssel.

Real Madrid:

----------- Navas - Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo - Modric (Kovacic, 88.), Kroos, Isco (James Rodríguez, 67.) - Bale, Jesé (L. Vázquez, 56.), C. Ronaldo

Manchester City:

Hart - Sagna, Kompany (Mangala, 10.), Otamendi, Clichy - Fernando, Fernandinho, Yaya Touré (Sterling, 61.), Navas (Iheanacho, 69.), De Bruyne - Agüero

A tízszeres győztes madridi együttes várta kedvezőbb előjelekkel a találkozót: a Santiago Bernabéuban szezonbeli öt BL-mérkőzésén nem kapott gólt, míg a vendégegyüttes minden eddigi idegenbeli meccsén kapott gólt ebben a kiírásban. A spanyol gárda legutóbbi kilenc, angol csapatok ellen vívott összecsapásán veretlen maradt az elitsorozatban: hat győzelem mellett három döntetlennél tartott ebben az időszakban szigetországi ellenfelekkel szemben.

A Real kezdte aktívabban a találkozót - amelyet a helyszínen tekintettek meg többek között a spanyol fővárosban zajló tenisztorna résztvevői, Rafael Nadal és Novak Djokovic is -, s először az április 20. óta először pályára lépő Cristiano Ronaldo fejesével veszélyeztetett a 13. percben. Az első döntőjéért harcoló manchesteri csapat ekkorra már elvesztette csapatkapitányát: Vincent Kompanyt sérülés miatt alig tíz perc után le kellett cserélnie a korábbi csapata ellen meccselő Manuel Pellegrininek. A királyi gárda fokozta a nyomást, s ez a 20. percben góllá is érett: Dani Carvajal passza után Gareth Bale ívelt volna középre, ám a labda megpattant Fernando lábán, s a kapufáról védhetetlenül vágódott Joe Hart kapujába. A folytatásban tovább nyomtak a házigazdák, akik Pepe révén egy lesgólt is elértek a 36. percben. A félidő végén mégis kis híján egyenlített a Manchester City: Fernandinho ígéretes helyzetben a kapufát találta el.

A szünet után a hazaiak előtt több nagy lehetőség is adódott, Cristiano Ronaldo háromszor veszélyeztetett, Jesé is hagyott ki helyzetet, majd Luka Modric nagy ziccerét hárította Hart. A 65. percben újra Bale veszélyeztetett egy szögletet követően: fejese a keresztlécen csattant. A folytatásban a Real Madrid átadta a kezdeményezést ellenfelének, amely előtt adódtak is lehetőségek, ám gólt már egyik fél sem szerzett, így a spanyol csapat lesz ott a fináléban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.