Több mint terror

Jihadi Junior: gyerekek az ISIS szolgálatában?

Az Iszlám Állam legutóbb közzétett kivégzős videójának végén hatásfokozásként még egy kisgyereket is bevetettek.

2016.01.04 11:56ma.hu
You Tube screenshot

Az állítólagos brit kémek kivégzéséről készült videóban egy hat év körüli "gyerekkatona" is fenyegetőzik. A fiú valószínűleg egy hírhedt londoni dzsihádista nő gyermeke.

A kisgyerek, aki katonai ruhában és az ISIS fehér jelét ábrázoló fekete fejkendőben feszít, a felvételen kijelenti: "Meg fogjuk ölni a hitetleneket."

A fiú feltűnő hasonlóságot mutat annak Grace "Khadijah" Dare-nek kisfiával, aki London déli részén nőtt fel, és tinédzserként tért át az iszlám hitre.

A nő már 2014-ben kiposztolt egy sokkoló fotót a Twitterre, ahol az akkor négyéves kisfia látható, amint egy AK-47-es fegyverrel pózol.

Twitter


Twitter Umm Khattab

Ezen a fényképen szintén az Isa nevű kisfiú szerepel. Az anyja, aki egy svédországi iszlám terrorista, Abu Bakr felesége, kisebbik, 2-3 év körüli fiáról is így nyilatkozott: "Ő egy mini mujahid", vagyis szent harcos.

Grace "Khadijah" Dare két évvel ezelőtt cserélte le kényelmes angliai életét a szíriai horrorra, ahol csatlakozott az ISIS-hez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.