Vicces pillanat

Drónt röptetett egy képviselő az ukrán parlament üléstermében

Elég unalmas lehetett a legutóbbi ukrán parlamenti gyűlés, de egy kis drónröptetés feldobta a hangulatot.

2016.07.14 14:42MTI

Drónt röptetett csütörtökön egy honatya az ukrán parlament üléstermében, képviselőtársai feje fölött.

Az erről készült felvételt megjelent a kijevi hírportálokon. A négyrotoros repülő alkalmatosság, úgynevezett kvadrokopter az ülésező honatyák feje szállt el, közvetlenül a kupola alatti csillár mellett körözött. Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint a Julija Timosenko vezette Haza (Batykivscsina) párt egyik képviselője röptette. A februárban ellenzékbe vonult frakció előzőleg kifogásolta, hogy egyes előterjesztéseket nem név szerinti szavazással hagy jóvá a törvényhozás, ezért azzal fenyegetőzött, hogy radikális módszerekkel fog küzdeni ellene.


A kormánypárti képviselőcsoportok tagjai követelték a házelnöktől, hogy tegyen rendet, büntesse meg a drónröptetés felelőseit. Erre válaszul az ellenzéki padsorokban ülők megjegyezték, hogy nincs az ukrán parlament házszabályában olyan pont, amely ezt tiltaná.

Egy kormánypárti képviselő pedig azt javasolta a Haza frakció tagjainak, hogy ajándékozzák a drónt a kelet-ukrajnai fronton harcoló ukrán katonáknak - ők több hasznát vennék az Oroszország által támogatott szakadárok elleni küzdelemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.