Terror

Egy órára bezárták egy drón miatt Dubaj egyik repülőterét

Állítólag nagyon súlyos incidens történt.

2016.06.12 11:57MTI

Egy drón miatt szombaton hatvankilenc percig zárva volt a dubaji nemzetközi repülőtér, a világ egyik legforgalmasabb légikikötője; 22 járatot máshova irányítottak és az eset több ezer utasnak okozott kényelmetlenséget - közölték az Egyesült Arab Emírségek légügyi hatóságai vasárnap.

Paul Griffiths, a reptér vezérigazgatója a Dubaieye 103.8 nevű rádióállomásnak elmondta, hogy nagyon súlyos incidens történt, a reptéri hatóságok és a személyzet számára azonban az utasok biztonsága a legfontosabb.

Egyes járatok négy órát is késtek, más járatokat pedig Dubaj második repülőterére, a Dubai World Centralra irányítottak át.

Az Egyesült Arab Emírségekben a repterektől, helikopterleszálló-pályáktól 5 kilométeres távolságon belül tiltott a pilóta nélküli eszközök reptetése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.