Szexuális ragadozó

23 éven keresztül erőszakolta saját lányát, most 400 méterre lakik az iskolától

Szabadon bocsátották azt a férfit, aki közel 23 éven keresztül tartotta szexrabszolgaként a saját lányát. Sokan attól tartanak, a bűnöző ismét lecsaphat.

2016.05.12 13:27ma.hu

Ronald Van der Plaatot 2001-ben ítélték 15 év börtönre, miután rendszeresen kikötözte a lányát, Tanjas Darke-t, dobozt húzott a fejére, majd többször megerőszakolta - írja az atv.hu az Independent cikke alapján.

screenshot

Először 2010-ben engedték szabadon a börtönből, de rövidesen újra elfogták, mivel szemtanúk beszámolója alapján egy fiatal lánnyal látták kézen fogva sétálni egy auckland-i múzeumban. A szabadon bocsátásának a feltételei között az szerepelt, hogy 16 év alatti személlyel egyátalán nem érintkezhet olyan felnőtt felügyelete nélkül, aki ismeri a múltját.

Van der Plaatot szerdán engedték ki a börtönből. A 82 éves férfi az aucklandi otthonába szándékozik visszatérni, arra a környékre, ahol rendszeresen erőszakoskodott a lányával.

A szexragadozó akkor kezdte el bántalmazni a lányt, amikor még csak 9 éves volt, majd rendszeresen megerőszakolta 32 éves koráig.

Darke lemondott az anonimitás lehetőségéről és könyvet írt a tapasztalatairól, amelyben részletesen beszámolt az őt ért abúzusokról és arról, hogyan lett terhes 12 évesen.

A helyi képviselő beszélt a környéken a lakosokkal, akik komoly aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a férfi ismét szabad lábon van, tekintve a korábbi kiengedését követő eseményeket.

Az otthona mindössze 400 méterre van egy általános iskolától, többen arra kényszerülnek, hogy más úton vigyék a gyermekeiket az intézménybe. A férfit fél éven keresztül folyamatos megfigyelés alatt tartják, és eltiltották minden iskola, park és közösségi terület meglátogatásától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.