Hajótöröttek

Öt hétig hánykolódtak a Csendes-óceánon

Tizennégyen, köztük hét nő és három gyerek rekedtek az óceán közepén egy motorcsónakban.

2016.05.12 10:19MTI

Tizennégy hajótöröttet, köztük hét nőt és három gyermeket mentettek ki a Csendes-óceánból a Salamon-szigetek közelében öt heti hánykolódás után - jelentette a helyi média csütörtökön.

A csoport Pápua Új-Guinea New Ireland tartományából indult útnak április 4-én, és Lihir szigetére szeretett volna eljutni, de egy motorhiba miatt csónakjuk irányíthatatlanná vált - írta a Post Courier című pápuai lap.

A tizennégy ember bételdióhéjon tengődött az elmúlt hetekben, amelyet a csónakban találtak. A Délkelet-Ázsiában népszerű bételdió egyebek között hatásosan csillapítja az éhséget. Egy útitársuk kiszáradt és életét vesztette, őt a tengerbe dobták, két túlélő súlyosan megbetegedett.

A kiindulópontjuktól több mint ezer kilométerre délkeletre hánykolódó csoportra végül egy hidroplán személyzete figyelt fel kedden. Ők egészen egy közeli halászhajóig szállították a szerencsétlenül járt embereket, amely végül a Salamon-szigetek fővárosában, Honiarában tette partra őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.